Weer geen weer

Sydney, Australië. De stad vol stranden, waar zongebruinde mensen met hun surfplank over de boulevard flaneren. De stad waar het warm is en het zonnetje schijnt. Niet deze week dus! Na een week vol regen blijven de voorspelling slecht. Gister en vandaag werden we wel verrast door de zon die besloot tot aan het eind van de middag schijnen.

Na een regenachtige zomer zit het de Sydneysiders nog niet mee. De overige inwoners van New South Wales hebben het echter nog erger. De afgelopen week is er heftige regenval geweest. zo heftig dat hele dorpen klaar staan om te evacueren en sommigen zelfs al geevacueerd zijn. Hier is het verkeer één dag ontregeld geweest, maar verder is het niets meer en minder dan shit-weer. Je kunt dan bijna niet geloven dat de rivieren landinwaarts (bijna) buiten hun oevers treden. 70% van de staat NSW is overstroomd of dreigt te overstromen.

De voorspelling voor de komende dagen: nog iets meer regen en vooral stormachtige wind. In Sydney houden we tenminste wel de voeten droog, mede ook door mijn waterdichte bergschoenen. Gelukkig woon ik nu op de 29e verdieping, alhoewel, met die wind…

Advertenties

5 thoughts on “Weer geen weer

  1. Dus ook in Australie kan het pijpenstelen regenen. Hebben ze down under voor dit weer ook een aparte naam , net als bij ons bijv. hondeweer?
    Hoop dat het gauw opklaart en er nog genoeg zon komt om een lekker bruin kleurtje te krijgen.
    Groetjes, mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s