Bondi: real life

Het zonnetje is teruggekeerd naar Sydney! Ik heb het gevoel dat de zomer op komst is. Dat we eigenlijk richting winter gaan maakt met dit weer niets uit. Op naar de stranden. De chagrijnige buschauffeur was een kleine domper op deze dag, maar de aankomst op het strand maakte alweer veel goed. Bondi beach is een van de meest bekende stranden van Australië en komt zelfs in Nederland op TV. In de real life-versie zag ik vooral veel getrainde en minder getrainde mensen joggen over de kleine boulevard en zwetend ploegen door het strandzand. Hier is het zien en gezien worden.

Het massale strand heeft een Australische achtergrond, maar zou niet misstaan aan de costa’s. Aan de weg zijn winkeltjes en cafétjes, er is een strandpaviljoen en op een warme dag stikt het er van de mensen. Bondi beach is een must bij een bezoekje aan Sydney, maar eerlijk gezegd heeft Sydney meer te bieden qua stranden. Vanaf Bondi loop je makkelijk verder op weg naar Coogee beach. Ik had mijn wandelschoenen al aan, maar dat bleek een beetje over the top. De route duurt maar zo’n 1,5 uur en het pad is volledig van beton. Af en toe een trappetje is de grootste uitdaging die je tegen komt, behalve dan misschien de brandende zon. Alles is netjes verzorgd. Je kunt zelfs onderweg gefilterd water tappen. Overal staan bankjes met een schitterend uitzicht over de zee en onderweg kom je bij kleinere standjes waar toch ook een standwachtpost zit.

Hoewel ik genoot van de wandeling had ik toch iets meer verwacht. Of misschien iets minder. Iets primitievers. De planten, golven en rotsen waren echt heel gaaf, maar alles was zo toegankelijk dat het er stikte van de mensen. Pas na Bronte beach werd het rustiger, toen het pad voor wederom een kerkhof met zeezicht door liep. Om half 1 zat ik al met een ijsje op Coogee beach. Het was er nog relatief rustig. Toen een paar vrienden later in de middag ook kwamen was het strand alweer bezaaid met mensen. Het weekend is begonnen.

Advertenties

One thought on “Bondi: real life

  1. Hallo Andrea,
    Het mooie weer van Australië reikt tot in Nederland. Het is sinds gisteren prachtig weer en ze hebben ons beloofd dat het de komende dagen/week mooi blijft. We missen alleen de zee nog met het mooie uitzicht.
    Geniet ervan!
    Mama, papa en Erik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s