Adembenemend

Na drie dagen op het Six Foot Track te zijn geweest, checkten Carly en ik in in het YHA Katoomba. Vanuit dit hostel zijn we de toeristenplekken gaan ontdekken. De dag na de hike liepen we alletwee als houten poppetjes. Vooral trappen waren fantastisch! Onze spieren hadden steeds wat tijd nodig om op te warmen. Na een ochtend wat te hebben rondgekeken in de winkels van het dorp zijn we in de middag, ondanks de regen, toch naar dé attractie van de Blue Mountains gegaan: de Three Sisters.

De rotsformatie staat in alle toeristenboekjes, dus ook wij moesten de zusters zien. De Aboriginal legende zegt dat de drie zusssen verliefd waren op mannen van een andere stam. Dit was echter verboden. Toen de mannen de zusters wilden komen halen met geweld was de stam van de zusters genoodzaakt om de dames in steen te vereeuwigen. Na het geweld zouden de zussen weer hersteld worden, maar de man die hier verantwoordelijk voor zou zijn was omgekomen. Nu staan ze voor eeuwig in de rotsen.

Vanuit dit punt gaan vele wandelroutes, maar onze benen konden slechts een korte route aan. We liepen door de modder naar verschillende uitkijkpunten. Veel paden waren dicht vanwege brandschade. Uiteindelijk kwamen we uit bij een cafétje met perfecte warme chocomel. We strompelden terug naar het hostel om ons laatste restje pasta te maken en een filmpje te kijken.

Op de laatste dag namen we de trein naar Wenworth Falls. Via Darwin walk liepen we naar de grote waterval. Het uitzicht was mooi, maar we zagen dat je ook nog naar beneden kon lopen. Aangezien we weer soepel waren besloten we af te dalen langs de rotsen. Via de National Pass kon je via een richel, met veel trappetjes omhoog en omlaag, helemaal naar een aantal andere watervallen lopen. Helaas moesten we daar ook weer het hele stuk omhoog. Adembenemend kreeg even een heel andere betekenis.

Hoe ver we ook liepen, we bleven verbaasd over het prachtige uitzicht. Het was een koude, winderige dag, maar het zonnetje scheen. De watervallen werden weggeblazen door de wind en af en toe kwam er een miniregen van waterdruppels naar beneden via de planten en bomen. Het was modderig, maar druk omdat vandaag een nationale feestdag was. Veel Australiërs waren de natuur in getrokken.

Na een lekkere wandeling zijn we, net als de Australiërs, ’s middags wat gaan drinken in een cafétje met heerlijk gebak. Wat een heerlijke plek, de Blue Mountains. De rust, de natuur, de vele wandelpaden… Ik zou me er zo nog een week kunnen vermaken.

Advertenties

One thought on “Adembenemend

  1. Hoi Andrea,
    Wat een schitterende verslagen van gisteren en vandaag. Het leest als een boek. En het is jammer als het is afgelopen. Zou (bijna) willen om daar ook te lopen, maar denk niet dat ik het zou hebben gered. Fantastische foto’s van de omgeving en erg leuke foto’s van jou en Carly. Chapeau voor jullie beiden.
    Groetjes van mama, papa en Erik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s