Yeah it’s cowhorse!

Skiën in Australië is net iets anders dan de Alpen, waar half Nederland in de winter verblijft. In plaats van dat ik aan de piste woon, moet ik elke dag zo’n half uur in de auto zitten om naar het werk te gaan. Uitslapen is er dus niet bij. Twee keer per week moet ik liften, maar normaal gesproken ga ik met mijn oude vertrouwde carpool.

Het weer in Jindabyne zegt werkelijk niets over hoe het in Thredbo is. Terwijl Jindabyne verscholen ligt in een wolk, kan het boven op de berg stralend weer zijn. Wat het weer ook doet, de rit naar Thredbo zorgt altijd weer voor verrassingen. De ene dag zie je kangaroos en emoes langs de weg, de andere dag lijken er tientallen regenbogen uit het landschap omhoog te schieten.

De rit brengt ons langs het meer Jindabyne en dan langzaam kronkelend over één lange weg omhoog de Australische Alpen in. Met zijn drieën op de achterbank, en soms wat uitstekende ski’s tussen ons in, is het een knusse rit. Door de beslagen ramen zien we af en toe een enkel huisje in een landschap vol gumbomen. Er liggen een aantal boerderijen aan de weg met paarden, koeien en schapen. Het lichtpuntje van elke dag is het spotten van cowhorse, koepaard. Cowhorse is geen vla, maar een paard met koeienvlekken. Voor ons is hij, of zij, het icoon van de Snowy Mountains. Teleurstelling alom als blijkt dat cowhorse in een dekentje gehuld gaat.

Tegenover cowhorse ligt de schnaps boerderij. Ongeveer halverwege onze tocht komen we bij Lake Crackenback, de skitube naar het Perisher resort en de entree van het nationaal park. Een stukje verderop komt een prachtige vallei in zicht, en worden we beloond met besneeuwde toppen. Op de camping in het dal rechts van ons staan zowaar een paar tentjes. Na een Paaspop in een tentje in de sneeuw moet ik daar toch niet aan denken. Uiteindelijk, als we langzaam wakker geworden zijn, komen we aan in Thredbo, waar we trots de werknemersparkeerplaats op rijden.

Boven op de berg in Thredbo

Advertenties

2 thoughts on “Yeah it’s cowhorse!

  1. Hee dre,
    Lang niks meer gehoor, alles goed. Je kunt zeker goed skien als je terug bent.
    Wij hebben morgen vriendinnendag, jammer dat jij er niet bij bent :s. We zullen op je proosten :).
    X tonneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s