Kers(t)mis komt eraan

De kerstman arriveert in Adelaide

Adelaide wordt ook wel de festivalstad genoemd. Dit weekend kwam ik bij een van de vele festivals uit. De bus richting binnenstad zat propvol en bij mijn halte stroomde hij leeg. Ik besloot de mensenmassa maar te volgen en kwam uit bij het einde van de Christmas pageant.

Achter de dranghekken stonden vele mensen en de parade was al in volle gang. De kerstmuziek klonk uit de speakers van de praalwagens. Schotse doedelzakbands en fanfares speelden ‘Santa claus is coming to town’. Op de wagens werden kerstideeën afgebeeld, zoals kerstliederen, kerstbomen, speelgoed en verhalen als ‘the night before Christmas’. Daarnaast kwamen er andere thema’s voorbij zoals een cricketteam met Australische dieren.

Het was net carnaval. Iedereen in de parade was vrolijk en verkleed in zelfgemaakte kostuums. Tussen de wagens liepen allerlei clowns door. Alle wagens waren mooi, maar de kinderen in het publiek keken toch vooral uit naar de allerlaatste wagen. “I can see him, I can see him. Dad. Dad. Father Christmas is coming!”

Father Christmas zag er een beetje nep uit. Tussen al die pracht en praal hadden ze daar wel iets meer aandacht aan mogen besteden. Zijn wagen was helemaal perfect. Voor zijn arrenslee waren rendieren gemaakt die nog bewogen ook. Precies voor mijn neus stopte de praalwagen. De kerstman klom uit zijn slee en stapte het podium op, waar zijn arriveren gevierd werd met kanonnen vol glinsterende papiertjes die op ons neer regenden.

Het leek wel of nu ook officieel het kerstshoppen begonnen was, want zelfs buiten de binnenstad moest je je door de mensenmassa heen wringen. Kerstmis is hier ook bijna synoniem met de kersen. De eerste kersen zijn al rijp! Ineens komt alles wel heel dichtbij. Gerucht gaat dat de boer hier deze week al wil beginnen met plukken. Laat maar komen hoor!

Advertenties

4 thoughts on “Kers(t)mis komt eraan

 1. Ha Dre,

  Maf man, de kerstman in de zon. Leuk om via zo’n filmpje een beeld te krijgen.
  Leuk nog die foto’s. Dat koalapak kleed mooi af..!

  Groetjes,
  Marianne

 2. Hee dre,

  Vreemd he om in de stralende zon kerstmis te vieren :). Heb je leuke collega’s op de boerderij? leuke foto’sv van het skien, vooral dat pak waarmee je de berg afging ;p.

  x tonneke

 3. Gezellige boel daar, mooi verslag, foto’s en filmpje, leuk dat je erbij bent!
  Geniet van de kersen, heerlijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s