Rocky Road

Ingrediënten:
500 gr chocolade
30g boter
1 (397g) blikje gezoete gecondenseerde melk
150-200 gr marshmallows

Vulling:

Het leuke is dat je voor de vulling van alles kunt gebruiken. In dit geval zitten er ongezouten pinda’s, marshmallows en jelly beans in. De marshmallows kun je in wat kleinere stukjes hakken. Eventueel kun je ook de chocolade variërend door bijvoorbeeld witte chocola te gebruiken. Andere tips voor vulling: noten, frambozen, coco pops, tumtums, kersen, rozijnen of stukjes koek. Ben zo creatief als je maar zijn kunt. Marshmallows zijn een vast ingrediënt in de Rocky Road. Overigens gebruiken niet alle recepten de gezoete gecondenseerde melk, deze houden het bij boter waardoor je een vastere chocolade krijgt.

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Extra tijd: 2 uur, minimaal

Beleg de bakvorm met bakpapier. Ik gebruik een ronde bakvorm met een diameter van 20cm. Hiervoor heb ik iets te veel beslag. Het past dus ook in een iets grotere bakvorm. Rocky Road is meestal zo’n 4cm dik.

Smelt de chocolade met de boter en roer tot het een glad mengsel is. Roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Roer als laatste de vulling door de chocolademix. Giet dit alles in de bakvorm en laat het stijf worden in de koelkast.

Een stukje geschiedenis.

Rocky Road is een Australische uitvinding, hoewel Amerika en Engeland ook Rocky Road tradities hebben, waar ik het land enorm dankbaar voor ben. Volgens wikipedia is dit de oorsprong van de lekkernij: op de lange reis van Europa naar Australië werden veel ingrediënten slecht. Schijnbaar dachten de zeelui deze goederen die over de datum waren nog wel te kunnen verkopen aan de ‘domme’ mijnwerkers in Australië. Ze smolten de chocolade van lage kwaliteit en gooide daar wat vulling in. De naam Rocky Road komt van de moeilijke, lange weg die de koopmannen af moesten leggen om bij de goudmijnen te komen.

Inspiratie opdoen? Mijn persoonlijke favoriet: http://www.voodooo.com.au/

Advertenties

4 thoughts on “Rocky Road

  • Gecondenseerde melk? Nog nooit van gehoord.. Kan je dat ook in Nederland krijgen?
   Ziet er simpel, maar wel heerlijk uit. Ofwel gerechten naar mijn hart
   Marianne

   • zeker lekker! ook met die gecondenseerde melk. had er ook nog nooit van gehoord, maar het is een soort stroperig geel spul uit blik. Ook in NL te krijgen hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s