Speurtocht voor volwassenen

sorteerhall

De grote schuur met de machine en alle laantjes

Elke dag is een zoektocht naar de perfecte kers. Of eigenlijk de zoektocht naar de imperfecties. Aanwijzingen zijn er niet, want er wordt je amper verteld waar je op moet letten. Onderweg zul je het moeten leren.

Tientallen mensen staan aan lopende banden om de afdankertjes uit de bewegende kersenmassa te pikken. Niet iedere kers kan een schoonheid zijn. Schoonheid is echter ook in de wereld van kersen subjectief.

Waar de ene supermarkt een waslijst van defecten heeft, zegt de andere simpelweg: als ze maar stevig, rond en glimmend zijn, met niet al te veel onnatuurlijke verschijnselen.

De perfecte kers heeft een egale dieprode kleur. Er zitten geen rotte plekken, aangevreten plekken, gespleten punten of deukjes in. Het heeft een perfect groen steeltje, straalt en glimt als de zon alsof hij nooit aan de elementen was blootgesteld.

Tijdens de kwaliteitscontrole voor de uitgaande pallets blijkt dat de perfecte doos kersen niet bestaat. Met een waslijst van aandachtspunten en eisen voor je ga je zorgvuldig te werk. Inmiddels heb ik mijn begrip van de kwaliteitskers al flink naar beneden aangepast. Kleine pikkels of oneffenheden laat ik voor wat ze zijn zodat niet elke doos afgekeurd zou worden. Werken binnen de richtlijnen heet dat dan. Toch kunnen ook de mindere schoonheden die uit onze zoektocht voortkomen ontzettend lekker zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s