Smokkelen

Het gebeurt overal. Overal wordt gesjoemeld en gelogen. Zo ook hier. Het kersenseizoen is geëindigd, maar gesjoemeld wordt er nog steeds. Aan de kwaliteitslijst van de supermarkten werd nooit voldaan, dus moest degene die het checkte maar een aantal schoonheidsfoutjes door de vingers zien.

“Probeer deze doos maar. Is hij beter?”
“Nee.”
“En deze?”
“Niet echt.”
“Nouja, het is alles wat we hebben, dus lieg maar.”

Een paar dagen later wordt ik gevraagd om nieuwe stickers op de 1kg-dozen te plakken. De oude worden eraf getrokken en de nieuwe worden er overheen geplakt. Wat is er dan veranderd? De productiedatum is ineens drie dagen later en de kers is gegroeid van 28mm naar 30mm.

Op sommige dagen komen er verschillende varianten de machine door. Daardoor krijgen we allemaal halve pallets met dozen met verschillende kersensoorten. De supermarkten verwachten dat er maar één soort op een pallet staat. Geen probleem. We halen er wat nieuwe deksels en stempels bij en de Vista’s worden omgetoverd tot Stella’s.

Nu het plukken en pakken ten einde is wordt het kijken wat er nog in de koelcel staat. Op één pallet staat alle shit die we de afgelopen 2 weken verzameld en niet verkocht hebben. Het is een rommeltje van verschillende soorten en voornamelijk té rode kersen.

Daar sta ik dan, blij met mijn handschoenen, door de kersen te roeren. In sommige dozen zitten kersen met haren erop. Andere kersen vallen helemaal uit elkaar en zien wat bruin uit. Weer anderen zijn beschimmeld. Na de lelijkerds eruit te hebben gehaald maak ik het gewicht weer in orde. Deze, soms meer dan twee weken oude, dozen moeten we toch nog proberen te verkopen. Voor een zacht prijsje, dat wel.

Advertenties

One thought on “Smokkelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s