The art of the brick

legoHet Art Science museum in Singapore ligt bij het winkelcentrum Marina Sands Bay. Hier is volgens CNN één van de top 10 tentoonstellingen die je gezien moet hebben gaande. Als kind was ik al gek van lego. Er staan niet voor niets nog dozen vol op zolder. Stiekem ben ik dan ook wel jaloers op Nathan Saway, de man die deze kunstwerken heeft gecreëerd. Alles in de tentoonstelling is van lego.

“Hallo. Ik had graag 22.000 blauwe legosteentjes.” Ik zie het al voor me. Duizenden blokjes zitten in de tentoonstelling en één beeld duurt zo’n 3 weken om te bouwen. Alle blokjes worden met een speciale lijm aan elkaar gemaakt. Dan wil je geen foutjes maken. De beelden waren echt heel mooi. Je ziet natuurlijk dat het lego is, maar het zijn waarheidsgetrouwe menselijke vormen.

Achter de meeste werken zat nog een verhaal. De artiest wilde voornamelijk menselijke gevoelens en emoties weergeven. Zo laat hij zien dat liefde blind is door een ouder koppel uit te beelden dat er inmiddels niet meer zo uit ziet als vroeger. Een ander beeld laat een mens en een muur zien. Er staat bij dat hoe vast we ook zitten en hoeveel muren we ook tegenkomen, de mens weet altijd wel een weg te verzinnen om de muur te breken.

Ook de aankleding van de tentoonstelling was heel mooi gedaan. Het licht kwam goed uit. Sommige ruimtes waren ook juist verdonkerd om een sfeer te creëren en er werd zelfs rook gebruikt. Ook was de tentoonstelling heel interactief. Je kon kijken naar een filmpje over de artiest en zelf dingen proberen te bouwen. Of juist je eigen foto in een legoblokjesportret veranderen. . Portretten van lego? Ja. Er hingen namelijk portretten waarbij er een aantal laagjes lego op elkaar zaten maar niets werd dikker dan een paar centimeter. Lego in 2D. Deze tentoonstelling bleef me verbazen. Mocht je dus ooit deze tentoonstelling tegenkomen, zelfs als je niet van lego houdt, ga naar binnen. Het is het zeker waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s