Door de hel en terug

Sprookjes zijn er om mensen dingen te leren. Elk sprookje heeft een moraal en brengt een bepaalde les met zich mee. Wij hebben onze Hans en Grietje en Roodkapje. Sprookjes in Westerse stijl. Natuurlijk moeten de kindertjes aan de andere kant van de wereld ook de wijze lessen van hun voorouders leren, maar hier gaat dat op een iets andere manier.

De Chinese normen en waarden worden ook door middel van verhalen van generatie op generatie doorgegeven. Om een idee te krijgen van Chinese cultuur liep ik door het sprookjesbos van Singapore, genaamd Haw Par Villa. In dit attractiepark uit het begin van de 20e eeuw wordt met beelden de Chinese mythologie uitgebeeld en vertelt. Het is allemaal erg grafisch en laat niets aan de verbeelding over.

Hoewel er voorheen entreegeld werd gevraagd bleek het niet populair genoeg te zijn en kun je nu gratis rondwandelen. De grootste attractie heet de ‘Ten courts of hell’. In de tien rechtszittingen wordt eens even goed uitgelegd wat er gebeurt met mensen en kinderen die zich niet gedragen. Eerst wordt ik geïntroduceerd aan de belangrijkste figuren die zorgen voor de rechtsgang. Daarna liep je een grot binnen langs de poortwachters van de hel.

Een groep kinderen op een schooltripje is druk bezig vragen te beantwoorden op een papiertje. Dat je hier kinderen mee naartoe neemt snap ik toch niet helemaal. Voor misdrijven zoals ontrouw aan je echtgenoot, prostitutie, handelen in drugs of geen respect hebben voor ouderen staan straffen als in tweeën gezaagd worden, gekookt worden in een bad van bloed of aan een ijsblok gebonden worden tot je bevroren bent. Terwijl ik door de grot loop zie ik dus overal poppetjes met pijnlijke gezichten en bloed. Mensen hangen aan messen in bomen en ingewanden worden uit buiken getrokken.

Er is één lichtpuntje aan het einde van de tunnel des doods. Elke gedoemde mens krijgt een kopje thee van een oud vrouwtje waardoor je alles weer vergeet. Daarna is het aan Samsara om te bepalen als wat je reïncarneert als je weer terug komt op de wereld. Of je dan een goed leven krijgt hangt af van wat je precies gedaan hebt in je vorige leven. Marteling in hel is dus niet genoeg. Daarna wordt je gewoon weer op de wereld gezet voor een miserabel leven. Zelf ben ik ongeschonden de hel weer uit gekomen. De volgende keer ga ik toch maar weer naar de Efteling.

Het bekijken van de foto’s is op eigen risico ;)

 

Advertenties

One thought on “Door de hel en terug

  1. Hallo Andrea, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een nieuw jaar vol met nieuwe avonturen! Veel plezier op deze dag. Geniet ervan. Groetjes van Anny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s