Toeren over de great ocean road

De 12 apostles
De 12 apostles

Het werd ontzettend koud tegen de ochtend en de hele dag bleef de kou in mijn botten zitten. We stonden geparkeerd aan het begin van de Great Ocean Road, één van de vele dingen die niet mogen ontbreken op je trip door Australië. Natuurlijk zou het nog beter zijn op een zonnige zomerdag, maar wij moesten het doen met een straffe wind en een dik pak bewolking.

In het begin van de route stopten we om de kilometer om iets te bezichtigen. In onze dikke truien en met slaperige oogjes keken we vanuit de uitkijkpunten over de ruige kustlijn. Kliffen, rotsen en wilde golven waren de hoogtepunten van de dag. De bekendste attractie langs de route is de 12 apostles. Het zijn een aantal rotsen die hoog boven het water uitsteken, hoewel het er nooit twaalf zijn geweest.

Als we bij de 12 apostelen aankomen laat zowaar de zon zich even zien. Maar zo snel als hij gekomen was, is hij ook weer vertrokken. Tijd om op zoek te gaan naar wat warmte. We vinden het in de vorm van een warme chocolademelk waar we veel te veel voor betalen. Met een beetje warmte in ons lichaam kruipen we achterin het camperbusje voor de lunch; brood met sla en ham.

Hierna zijn we klaar voor het laatste stukje Great Ocean Road. Er zijn nog een aantal dorpjes langs de route die de rest van de weg langs de zee af gaat, maar de natuurlijke wonderen zijn voorbij. Was het zomer geweest dan hadden we kunnen relaxen op het strand of surfers kunnen kijken op het beroemde strand Bells beach. Maar tegen de tijd dat we bij de surfhoofdstad van Victoria aankomen is het aan het regenen.

Uiteindelijk zijn we vrij vroeg in de dag al bijna in Melbourne. We parkeren onze camper 50 km buiten de stad op een picknickplaats waar al meer mensen staan. Op het menu staat rijst met zoetzure saus en groenten. We hebben alle tijd om te koken en te kaarten. Tanden poetsen doen we bij het benzinestation en de afwas wacht maar tot morgen. Het was leuk om even aan het camperleven te proeven, maar wat is het fijn om in een normaal bed te slapen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s