Alles voor de toerist

tramAls toerist kom je elke keer toch een beetje verdwaald op een locatie aan. Waar is je hostel/hotel? Hoe werkt het openbaar vervoer? Verschillende steden hebben verschillende voorzieningen voor toeristen. Melbourne is een goed voorbeeld van een stad ingericht op het toerisme.

Goede informatie begint met een goed informatiecentrum. In de meeste hotels en hostels liggen wel wat foldertjes, maar voor een echt goede start van je stedentrip ga je naar Federation Square, waar een enorm, modern, ondergronds informatiecentrum is. Je vindt er alles, van foldertjes over de stad en wandelroutes, tot informatie over de verschillende streken van de staat Victoria. Er staat altijd iemand klaar om je vragen te beantwoorden en mocht je het willen kun je er zelfs georganiseerde tours boeken.

Om je een eindje op weg te helpen start er iedere ochtend een gratis tour door Federation Square vanuit het informatiecentrum. Daarnaast kun je informatie vinden in de gratis cirkeltram. De tram maakt een rondje door de stad en er speelt een bandje dat informatie verstrekt over wat er te zien is bij de volgende halte. Een klein minpuntje is dat het bandje vaak nog niet klaar is als de tram alweer van de halte weg rijdt.

Naast de gratis tram is er ook nog eens een gratis bus. Deze maakt een iets grotere ronde en brengt je dus naar andere plekken die iets verder van het centrum liggen. Ook hier krijg je informatie over wat er te zien en te doen valt. De twee lijnen komen elkaar af en toe tegen en dus kun je van de een op de ander overstappen. Als je dan ergens in het centrum uitstapt heb je grote kans begroet te worden door een vrijwilliger. Ze staan verspreid door de stad en zijn er om toeristen te helpen bij hun bezoek aan Melbourne.

Een andere bonus is dat er in veel gebouwen en plekken gratis rondleidingen worden gegeven voor geïnteresseerden en een groot deel van de musea zijn gratis. In Melbourne redt je het dus ook wel als hopeloze toerist en zelfs als toerist die platzak is. Hier kunnen andere steden nog eens wat van leren.

Advertenties

One thought on “Alles voor de toerist

  1. Hoi Andrea,

    Wat een geluk dat je je beurs dicht kon laten in een grote stad!
    Dat komt niet vaak voor, meestal kost het handen vol geld.

    Groetjes Karin, opa en oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s