Australische Anzac bikkies

Een koekje is hier een bikkie en een typische Australisch en Nieuw Zeelandse versie is het Anzac koekje. Lekker en simpel om te maken. Hier wordt het gemaakt met shredded coconut. Het is een soort van kokosnoot schaafsel dat in zakjes te koop is. Ik weet niet precies wat het Nederlandse equivalent daarvan is.
Ook altijd handig: de Australiërs werken met ‘cups’ i.p.v. gram. Nou zijn de Nederlandstalige recepten het er niet altijd over eens welke hoeveelheid nodig is. Hieronder dus het gemiddelde Anzac koekje :)

Je hebt nodig:

  • 125 g bloem
  • 100 g havermout
  • 85 g gemalen/geraspte/gedroogde kokos
  • 100 g suiker
  • 125 g boter
  • 2 volle eetlepels kandijstroop (golden syrup)
  • 2 theelepels zuiveringszout/baksoda

Verwarm over voor tot 180 graden.
Meng bloem, havermout, kokos en suiker in een kom.
Smelt de boter op laag vuur. Als de boter gesmolten is, voeg dan de stroop en het zuiveringszout toe.
Meng het botermengsel met de rest van de ingrediënten met een lepel.
Maak balletjes van ongeveer 1 eetlepel deeg. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk een beetje plat.
Bak 8-10 minuten tot ze bruin zijn.

Advertenties

One thought on “Australische Anzac bikkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s