Show in het land van Limbo

Gisteren moest ik ’s avonds flyeren voor het Fringe Festival. Het lijkt wel of alle artiesten zelf ook door de straten lopen, want ik spreek regelmatig iemand aan die zelf ook optreedt. Zo ook gisteren. Ik raakte even aan de praat en ineens zei de jongen: “Weet je wat? Jij komt vanavond naar de show.”

Die avond zat ik dus in een grote circustent voor een van de beste shows van het festival; Limbo! Vlak nadat ik zat begon het spektakel. In het land van Limbo kan alles gebeuren. Er klonk aparte muziek en kwam een man op het podium met haar zoals Einstein. Hij had een harmonica maar maakte daarnaast ook allerlei geluiden met zijn stem.

Alle muziek voor de show werd live gespeeld met de gekste instrumenten en de raarste geluiden. Er werden schalen met knikkers gebruikt, maar ook drums, gitaren en trombones. De trompettist bewoog een object voor zijn trompet dat het geluid weer veranderde. Heel innovatief!

De muziek versterkte het optreden op vele manieren. Zo beatboxte iemand de geluidseffecten voor een acrobaat die zich in allerlei onmogelijke posities zette. Het zag er soms vrij pijnlijk uit. Van elk klein geluidje werd gebruik gemaakt. Zo werden er voetjes bewogen in de lucht op de maat terwijl de artiest op één hand balanceerde op een paal.

Limbo is een circus show, maar verre van het circus dat ik vroeg wel eens zag. Er zijn dansers, acrobaten en vuurspugers en allemaal zijn ze acteurs en zangers. Ik zag een gespierde man zo een paal omhoog klimmen. Hij tartte de zwaartekracht door in een hoek van 90 graden aan de paal the ‘hangen’.

Een van de hoogtepuntjes was toen vier acrobaten hun benen aan een hoge paal bonden. Ze stonden bovenaan de paal en met hun gewicht brachten ze die in beweging als een schommel. De spanning liep op toen ze steeds dichter bij elkaar kwamen en elkaar, en het publiek waarboven ze zweefden, bijna aanraakten. Tegen het einde pakte een artiest de pet van iemand in het publiek af. Hij zwaaide naar voren, kwam weer terug en plaatste de pet zo weer op het hoofd. Er was altijd wel wat ruimte voor humor in de show!

Een andere man sprong van paal naar paal op één hand, balancerend en draaiend om de palen. Een vrouw slikte een zwaard in en spuugde vuur. Weer een andere vrouw toonde haar kunsten hoog in de tent door zich in een hoepel te bewegen. Mensen verdwenen en kwamen weer tevoorschijn uit dozen, er werd gedanst met tap, breakdance en ballet, en dat allemaal door elkaar.

Ik was weer een kind, starend naar het podium, grote ogen en open mond, wachtend op wat er nu weer staat te gebeuren. Ik snap nog steeds niet hoe ze het doen. De hele show bestaat uit artiesten die hun lichaam en gezichtsuitdrukking gebruiken voor een show vol humor, uitdaging, ongeloof en zuchten van spanning.

Voor de nieuwsgierige mensen is hier een kort filmpje van wat ze zoal doen:

Advertenties

One thought on “Show in het land van Limbo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s