Het verdraaien van de werkelijkheid

Op mijn laatste ochtend in Wanaka regende het. Een perfect moment voor een bezoekje aan Puzzling world. Het is een attractie die je gewoon met eigen ogen moet bekijken. Er is een groot doolhof bij, maar vanwege de regen hield ik het bij het binnen gedeelte.

Er zijn vijf illusiekamers, met een aantal illusieschilderijen tussendoor. In de eerste kamer hingen allemaal hologrammen, variërend van een clown die van positie veranderde, tot statische vogels en bananen. Het was leuk om te zien, maar slechts een voorproefje van wat er ging komen.

Van de hologrammen liep je door naar het scheve huis. Niets is wat het lijkt hier. Je lijkt omhoog te lopen, en alle balans die je dacht te hebben is ineens verdwenen. In het huis kun je op een stoel gaan zitten, die met een magneetje vastgehouden wordt. Door op een knopje te drukken laat de magneet los en ga je ineens met de stoel omhoog tegen de zwaartekracht in. Ook is er een biljardtafel waar de ballen omhoog rollen.

Als je nog niet dol genoeg bent, kun je altijd naar de muur staren.

Als je nog niet dol genoeg bent, kun je altijd naar de muur staren.

De tweede kamer had allemaal gezichten aan de muur, van Einstein tot Vincent van Gogh. Waar je ook naartoe liep, hun ogen zouden je volgen. Of je nou rondloopt, bukt of springt, je wordt van alle kanten nagekeken met tientallen ogen.

Het zijn ook niet de vriendelijkste gezichten

Het zijn ook niet de vriendelijkste gezichten

In Ames illusion room wordt er gespeeld met je waarnemingen. Door de ramen zie je gewoon een normale kamer. Als er echter iemand binnen loopt, zijn alle verhoudingen bedrog. In de rechterhoek ben je ineens heel klein en in de linkerhoek ben je ineens een reus. Later kun je op een scherm naar jezelf terug kijken.

Van een klein meisje...

Van een klein meisje…

... naar een reus

… naar een reus

De laatste kamer was recentelijk gemaakt. Hier stonden allerlei kunstwerken die met illusies te maken hadden. Er was onder andere een levensechte replica van de oprichter van Puzzling World: Stuart Landsborough. Ik stond wel even te kijken toen ik ineens de echte Stuart rond zag lopen, net nadat ik zijn dubbelganger had gezien.

Van één standpunt zie je dit...

Van één standpunt zie je dit…

Vanuit een ander standpunt zie je dit

Vanuit een ander standpunt zie je dit

Na deze kamers kon je zelf nog een aantal puzzels doen in het café. Toegegeven, ik kon ze niet allemaal oplossen. Puzzling world was een unieke attractie en zeker de moeite waard.

 

Advertenties

2 thoughts on “Het verdraaien van de werkelijkheid

  1. Hoi Andrea,

    Kon je nog wel normaal lopen toen je buiten stond, volgens mij is je evenwichtsorgaan toch behoorlijk in de war.

    Veel plezier en hopelijk veel sneeuw op je werkplek.

    Groetjes Karin, opa en oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s