Terug naar de toekomst

Oamaru is een bekend stadje in de Steampunkwereld. Steampunk is een soort van science fiction waarin stoomkracht en de Victoriaanse tijd veel terugkomen. Het is een kunstvorm die verschillende vormen kent, zoals uitvindingen, kleding, verhalen en filmpjes. Het verleden en de toekomst komen samen in een fantasierijke wereld in koperkleuren.

IMG_0814

Om echt kennis te maken met de steampunk ga ik naar het Steampunk HQ, een soort museum of gallerij waar veel steampunk kunst staat. Al als je aan komt lopen zie je allerlei gekke dingen voor het gebouw staan, zoals een trein die begint te puffen als je er twee dollar in stopt. Binnen wordt ik echt super vriendelijk begroet. Het praatje over wat ik ga zien is erg ingestudeerd, maar de vriendelijkheid en interesse gemeend.

Het oude pakhuis staat boordevol met de raarste creaties. Er staan mythes uitgebeeld en uitvindingen zoals de klok die aftelt tot het einde van de wereld, zoals de Mayas dat voorspelde. Je kunt ook bij heel veel dingen op of in. Zo is er een minidoolhof dat bestaat uit allerlei buizen en het lijkt meer op een gevangenis zo klein is het. Buiten staat een oude treincoupé waar je in kunt en op kunt.

De sfeer die er hangt is een beetje zoals een spookhuis, met spannende muziekeffecten, een voornamelijk donkere ruimte, verschillende kleuren licht en stoom. Je kunt ook nog de kelder in, maar daar is het super donker. Er staat een soort van bar/stoommachine. Hoe kom je erop? Er is ook een heel klein kamertje waar je een kleine blik in de oneindigheid krijgt. Zodra je binnen bent begint er een show te spelen die allerlei gekleurde lichtjes laat zien en met behulp van spiegels lijkt het of het nooit ophoud. Superleuk!

Steampunk Headquarters staat aan de rand van de oude Victoriaanse buurt. Hier staan nog echt oude gebouwen, die zo te zien bedrijven zijn geweest, pakhuizen enzo. Nu is het vooral een buurt voor kunstenaars en ik kom een aantal hele leuke winkeltjes tegen. Was ik maar rijk! De steampunk heeft allerlei vormen, zo ook sieraden en kleinere kunst die je mee naar huis kunt nemen. In één winkel staat een vrouw ook echt in steampunk kleding. Helaas is in mijn favoriete winkeltje niemand te bekennen. Door de ramen heen staar ik naar allerlei mooie dingen; kettingen, oorbellen etc. Maarja, niemand daar…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s