Een dagje platteland in de stad

Gisteren ging ik met Kym naar de Canterbury show aangezien ze hier een officiële feestdag van hebben gemaakt. Het leek veel op de Sydney Easter show, alleen dan een beetje kleinschaliger. Ik was echt verbaasd hoe druk het was. Er was een hele rij auto’s die naar binnen wilde en we zagen weilanden vol geparkeerde auto’s. Gelukkig was er genoeg plek, zoveel zelfs dat het even duurde voordat we de auto teruggevonden hadden aan het einde van de dag.

IMG_1282

Eerst slenterden we over het agrarische park. Het was duidelijk dat men hier wou verkopen. Er waren allemaal stalletjes met de meest uiteenlopende dingen, van voedsel tot bejaardenwoningen en van de nieuwste uitvinding om je ramen mee te wassen tot aan nieuw pick-up trucks. Zo was er een hele hoek waar allemaal autodealers stonden en een andere voor de tractoren. Daarnaast kon je ook kijken naar oude boerderijmachines en stond het leger er met een tentoonstelling van tenten en auto’s. Voor 80.000 dollar kon je één van de tanks mee naar huis nemen.

Tja, en op een agrarische show vindt je natuurlijk ook dieren. Een hele grote stal was gevuld met prijskoeien, schapen, kippen en konijntjes om te knuffelen. In het midden van het terrein was de manege, waar je kon kijken naar het paardenspringen. In een andere hoek was een competitie voor schapen drijven. Voor nog meer entertainment kon je naar de kermis, naar de familiehoek waar bandjes vrolijke liedjes speelde, of naar de bar, waar een comedian op het podium stond.

Het was echt een hele lekkere zomerdag en dat maakte het toch extra leuk. We zijn niet in een nieuwe tractor weggereden en hebben ook geen nieuwe tuinslang gekocht, maar gewoon genoten van het weer, de sfeer en het veel te dure eten. Hoewel ik veel van deze super populaire dag niet snap, was het leuk om mee te maken. En… ik heb de wereldkampioenen houthakken mogen aanschouwen. Dat is niet niks toch?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s